Az Asimov Alapítvány a beérkező 1%-okat saját projektjeinek fejlesztésére használja fel.

Ha az 1 százalékodat az Asimov Alapítvány projektjeinek támogatására kívánod felajánlani (pl. Hackerspace, Budapest NewTech Meetup, Science Meetup), a személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel:

18265541-1-42

 

Hogyan kell nyilatkozni az szja 1%-ról?

Az 1%-ról az EGYSZA elnevezésű lap segítségével lehet rendelkezni. Az 1%-ról az EGYSZA elnevezésű lap segítségével lehet rendelkezni. Az Asimov Alapítvány adószámával kitöltött EGYSZA nyilatkozatot idekattintva le is töltheted (PDF) – vagy idekattintva az összes adatoddal kitöltve tudod letölteni.

A kinyomtatott nyilatkozatot lezárt borítékba kell helyezni, a borítékra pedig rá kell írni az adózó nevét, lakcímét és adóazonosító jelét, a leragasztásnál alá kell írni, betenni egy másik borítékba, és így azt elpostázni a NAV részére, ahova legkésőbb 2018. május 22-ig be kell érkezzen. A nyilatkozat postázási címe az állandó lakhely függvénye, a postázási címet innen lehet kinézni. Az 1%-ról való nyilatkozatot az adóbevallástól függetlenül megteheted, és érdemes is megtenni ezen a módon, mivel az idei évtől az adózók nagy része számára a NAV készíti el magát a bevallást, aminek nem része az 1% nyilatkozat.

Ha van ügyfélkapud, akkor a NAV e-SZJA bevallás oldalán tudsz nyilatkozni pár egyszerű lépésben. Ha magadnak ezzel a programmal készíted el a bevallásod, semmiképp se felejtsd el ott az 1% nyomtatványt kitölteni.

Ne feledd, utólag is leadhatod az 1% nyilatkozatodat: ha már leadtad az adóbevallásod postán vagy az ügyfélkapun keresztül, csak a 2018. május 22-i határidőre figyelj, addig kell beérkezzenek a nyilatkozatok.