Az Asimov Alapítvány 2014-ben és 2015-ben a hozzá beérkezett 1%-okat teljes egészében az atlatszo.hu tevékenységének támogatására ajánlotta fel. 2016-tól az Asimov Alapítvány a beérkező 1%-okat saját projektjeinek fejlesztésére használja fel.

  • Ha az 1 százalékodat az Asimov Alapítvány projektjeinek támogatására kívánod felajánlani (pl. Hackerspace, Budapest NewTech Meetup, Adatvizualizáció Meetup), a személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel:

18265541-1-42

 

Hogyan kell nyilatkozni az szja 1%-ról?

Az 1%-ról az EGYSZA elnevezésű lap segítségével lehet rendelkezni. Az Asimov Alapítvány adószámával kitöltött EGYSZA nyilatkozatot ide kattintva le is töltheted (PDF)

A kinyomtatott nyilatkozatot lezárt borítékba kell helyezni, a borítékra pedig rá kell írni az adózó nevét, lakcímét és adóazonosító jelét, a leragasztásnál alá kell írni, betenni egy másik borítékba, és így azt elpostázni a NAV részére, ahova legkésőbb 2017. május 22-ig be kell érkezzen. A nyilatkozat postázási címe az állandó lakhely függvénye, a postázási címet innen lehet kinézni. Az 1%-ról való nyilatkozatot az adóbevallástól függetlenül megteheted, és érdemes is megtenni ezen a módon, mivel az idei évtől az adózók nagy része számára a NAV készíti el magát a bevallást, aminek nem része az 1% nyilatkozat.

Akinek van ügyfélkapuja, az az ügyfélkapun keresztül is be tudja küldeni az 1%-ról szóló nyilatkozatát, ahhoz azonban ÁNYK nyomtatványkitöltő programra van szükség. Aki magának ezzel a programmal készíti el a bevallását, az semmiképp se felejtse el ott az 1% nyomtatványt kitölteni.

Ne feledd, utólag is leadhatod az 1% nyilatkozatodat: ha már leadtad az adóbevallásod postán vagy az ügyfélkapun keresztül, csak a 2017. május 22-i határidőre figyelj, addig kell beérkezzenek a nyilatkozatok.

 

  • Ha az 1 százalékodat az atlatszo.hu céljaira kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó (szja) 1% nyilatkozatodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18516641-1-42